Саме такими настановами керуюсь, коли подорожую і надихаюсь шедеврами світових кухонь.
Є чоловік, якого я дуже поважаю за його підхід до кулінарії і культури їжі. Звати його Джеймі Олівер.
Сьогодні поділюсь з вами рекомендаціями для ідеального стейку від Джеймі Олівера.
Британський шеф-кухар Джеймі Олівер постійно вигадує нові рецепти або ж вносить авторську нотку в абсолютно класичні страви. У випадку зі стейком Джеймі не став винаходити велосипед і просто на основі свого кулінарного досвіду вивів кілька елементарних правил, яких він дотримується, готуючи стейк на відкритому вогні.
Товщина
Якщо ви візьмете стейк товстіший, зможете отримати тверду скоринку ззовні і зберегти серединку напівсирою. Готові стейки нарізані занадто тонко, тому вони прожаряться швидше, ніж з’явиться апетитна скоринка.
Приправи
Добре приправте м’ясо оливковою олією, морською сіллю, чорним перцем і свіжими травами.
Пензлик
Виготовте пензлик з розмарину, прив’язавши пучок свіжих гілочок до дерев’яної ложки. Змочуйте цим пензлем стейк під час приготування, щоб надати йому додатковий смак. Та перевертайте ним м’ясо.
Часник
За допомогою щипців натріть стейк розрізаною зубцем часнику, це додасть смаку м’яса оригінального відтінку. Не перестарайтеся з приправами: часник і розмарин ідеально доповнюють стейк.
Майже кінець
Поки м’ясо відпочиває, натріть його оливковим або шматочком вершкового масла, щоб допомогти стейку зберегти соки.
І на останок не забудьте додати соуси від пана Боїма, які ідеально доповнять цей стейк: