Салат з курячою печінкою і соусом Теріякі

Салат з курячою печінкою і соусом Теріякі

Можна годинами дискутувати про те, що традиційно, що не є традиційним, що варто додавати в ту чи іншу страву, а що не варто. А можна просто готувати, без інструкцій та рекомендацій,  у своє задоволення, а традиційним залишається лише одне – соуси від Боїма.

Мене доволі часто запитують, як і з чим найкраще використовувати мої соуси. Так от, буду ділитись з вами рецептами, перевіреними на собі. Отже, далі піде мова про соус, який у багатьох викликає найбільше питань – теріякі!

Теріякі – це в першу чергу традиційний для Японії спосіб обсмаження в солодкому соусі. Слово теріякі походить від іменника тері  («блиск») та які («смажений»). Спосіб приготування полягає в обсмажуванні продуктів у соусі до карамелізації скоринки, який надає страві блиску.

А далі мова піде про теплий салат з курячою печінкою, для приготування якого вам знадобиться:

    • Куряча печінка – 500г
    • Оливкова олія – 30г
    • Вершкове масло – 30г
    • Соус Теріякі від Боїма – 30мл 
    • Зерна гранату – 50г
    • Мікс салату – 200г
    • Сіль морська (підійде цитрусова від Боїма)
    • Перець
    • Лимон
    • Синя цибуля
    • Борошно
    • Бальзамічний крем (то не обов’язково, але не завадить для прикрашення)

Для початку необхідно помити та зачистити печінку. Насухо витираємо паперовими рушниками. Після того паніруємо печінку в борошні.

На сковороді підігріваємо невелику кількість олії і вершкового масла (жиру потрібно дуже небагато, щоб запанірована в борошні печінка не відібрала надто багато жиру).

Паніруємо печінку в борошні та обсмажуємо з обох сторін на середньому вогні. Додаємо теріякі та помішуємо пару хвилин для кращого поглинання соусу.

А тепер найбільш творчий процес, який люблю найбільше – збірка салату:

викладаємо на велику тарелю мікс салату, посипаємо зернами гранату, викладаємо печінку, додаємо кільця солодкої цибулі. Все це можна приправити ароматною сіллю і перцем. Прикрашаємо лимоном, бальзамічним кремом.

І не зволікайте після приготування, адже їсти цей салат бажано теплим.

А це мій помічник, Олексій Кучмістов, дає майстер-клас на гуртовому ринку Шувар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *