Яловичий стейк з соусом BBQ

Нещодавно потрапив у справжній “холівар” на тему стейків. В цій суперечці бурхливо обговорювалось питання “Чи використоувувати часник при обсмажуванні стейку?”.

Я, звичайно, обома руками за, адже обожнюю неймовірний аромат соковитого часничку. Головне його не перетримати на вогні, оскільки пересмажений часник одразу починає гірчити і зіпсує вагу страву.

Але чи давати часник, чи не давати, залкжить тільки від вас. А зараз я розповім вам як приготувати стейк і соус до нього.

Для соусу знадобиться:

  • Олія (я використовую ароматну олію з розмарином)
  • Біла (солодка) цибуля – 1шт.
  • Томати – 300 г.
  • Часник – 2 зуб.
  • Коричневий цукор – 1-2 ст.л.
  • Чілі мелелений. – 2 ч. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.

Обсмажуємо на пательні дрібно нарізану цибулю з часником. Вогонь має бути помірним для того, щоб цибуля не засмажилася, а стала м’якою та прозорою. Яке це сталося, додаємо бланшировані нарізані томати, коричневий цукор, чілі, бальзамічний оцет, сіль та перець чорний.

Тушкуємо до загустіння соусу та при бажанні можна його зробити більш однорідним взблендеривши його.

Для простоти можна скористатись вже готовим соусом BBQ, який є в моїй крамничці.

Підготуємо стейк:

Перемолоти перець і разом з сіллю натерти стейк з усіх сторін за допомогою олії. Обсмажуємо на грильовій пательні стейк до потрібної просмажки. Та подаємо його із чудесним соусом BBQ.

Як бачите, приготувати стейк дуже просто. Головне – це хороші продукти та та надійні помічники. Смачного!

 

Ваш, помічник і гастомандрівник Боїм!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *